Въвеждане на контакт в Estate Assistant

by Администратор on 06.07.2011

След като днес анонсирахме промените в модул Контакти на Estate Assistant, следва да Ви запознаем с начина на въвеждане на данни в новата форма.

Във формата имаме възможност за въвеждане на Статус и Вид на контакта. В полето статус възможните опции са Потенциален, Отхвърлен, Активен и Архив. Видовете контакти пък биват Частно лице, Строителна фирма, Фирма, Агенция или Брокер.

Изцяло променен е начина на въвеждане на телефони, адреси, емайли и др.

Тъй като най-масово се въвеждат телефони, по подразбиране за Вид на контакта е избран телефон. Възможно е обаче да се въведат данни за адрес, email, skype, web адрес. В този случай от падащото меню „Вид“ ще трябва да изберем опцията адрес. Изборът може да стане както с мишката, така и с бутон F4 от клавиатурата.

Към всеки контакт имаме възможност за добавяне на неограничен брой записи.

След въвеждането на данните следва да запишем новият контакт. За целта се използва един от бутоните за запис, разположени в началото на формата. Както се забелязва, тук има добавен нов бутон „Запис и нов″. Той се използва, когато има да въвеждаме повече от един контакт и желаем да продължим със следващия без да напускаме формата. С този начин на работа се постига цикличност на процеса при въвеждане на контакти. Особено подходящ е за нови агенции, където предстои да се въведат голям брой данни за контакти.

Друга новост е бутонът Видео Help, разположен в горния десен ъгъл на формата. При натискането му програмата ще Ви насочи към видео ръководство в YouTube за работа с формата:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: