Покупка на луксозен имот вече и от НАП

by Администратор on 30.11.2011

Национална агенция за приходите продава eвтино луксозни жилища в Банско и Несебър. Покупката им от ведомството излиза с близо 20% по-евтино, отколкото от строител. В някои случаи цените могат да паднат до 50% от реалната цена на имота. Справка в сайта на приходната агенцията показва например, че първоначалната тръжна цена на жилище в Слънчев бряг започва от 44 800 лв. На пазара за недвижими имоти подобен апартамент в същия комплекс се предлага на цена от около 66 000 лв.

В момента в рубриката „Продажби“ са публикувани над 20 обяви за продажба на апартаменти в Несебър, Слънчев бряг, Банско и София. Така например НАП Бургас продава сауна, фитнес, кафе, подземен гараж и апартамент. Имотите са на несебърска строителна фирма, която има задължения от над 2 млн. лв. към бюджета и се намират във ваканционните селища „Сидер лодж 1” и „Сидер лодж 2” в местността „Грамадето” на Банско. Апартаментът е с площ от 50 квадратни метра, като началната му тръжна цена е 50 000 лв. Подобен имот в същия комплекс се предлага за 60 000 лв. от агенция аз недвижими имоти. От същия длъжник НАП Бургас продава и апартаменти, фризьорски салон и магазини в Слънчев бряг.

От началото на 2012 година НАП ще предложи и електронен интернет магазин с всички продажби, в който ще може да се търси по ключова дума, цена, населено място и вид на вещта. В него ще бъдат публикувани всички активи, които се продават от агенцията, като всеки потребител ще може да се абонира за имейл известия за продажбите, които го интересуват.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: